Despre unghii ...

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Stiu ca am promis ca voi posta des in aces blog si din pacate nu m-am putut tine de cuvant. Sper sa ma revansez cumva. Am strans mai multe informatii in legatura cu ingrijirea unghiilor si consider ca ar fi bine sa vi le impartasesc si voua!

Am gasit si multe lucruri neadevarate, cautand, si cred ca ar fi bine sa dezmint, anumite amanunte.

Manichiura/pedichiura reprezinta. Poate, unul dintre cele mai reprezentative atribute feminine. Cu cat unghiile arata mai frumos, cu atat va veti simti mai increzatoare, mai... sexy, de ce nu ?Eu personal cand vad pentru prima data o persoana, prima intentie a mea, e sa-i vad unghiile. O manichiura nu neaparat deosebita, cat mai degraba ingrijita, face o impresie foarte buna in fata celorlalti.

Daca doriti sa aveti o manichiura frumoasa, este bine de stiut ca mai intai de toate trebuie sa fie sanatoasa. Nu doar un strat de oja este suficient pentru a va proteja unghiile.

Exista cateva reguli simple pentru ingrijirea unghiilor naturale si pentru a-ti pastra mainile in forma buna. Aceste reguli sunt foarte usor de aplicat :

Igiena este foarte importanta, prin urmare, este foarte important sa va spalati mainile cat mai des. Obiectele dure cu care intram zilnic, in contact, lasa « urme ». Vizibile sau nu, acestea vor dauna in timp. In cazul in care nu exista posibilitatea apei, puteti folosi cu incredere gelurile antibacteriene, sau chiar servetelele umede.

Pielea are nevoie de hidratare, asadar, ar fi recomandat ca cel putin o data pe zi sa folositi o crema hidratanta pentru maini. Aceasta previne cu success uscarea epidermei. O hidratare buna a pielii poate chiar sa ascunda varsta.

Folositi un betisor de lemn pentru a impinge cuticulele si un ulei special pentru acestea, astfel veti scapa de « infloriturile » de la baza unghiei.

De preferat, ar fi ca unghiile sa fie permanent protejate cu un strat de lac transparent sau oja. Majoritatea acestor produse contin vitamine care intaresc si previn ruperea/exfolierea unghiei. Pentru a arata mereu ingrijite si frumoase, procedura trebuie repetata o data la 5-6 zile.

In privinta produselor pe care sa le folositi, in speta a marcilor, nu va pot recomanda nimic, nu pentru ca nu as folosi, ci doar pentru faptul ca din proprie experienta stiu, ca ceea ce mie mi-a recomdandat cineva, nu mi-a mers intocmai cum ar fi trebuit.

Gelatina intareste unghiile. Fals!

Produsele de ingrijire care se gasesc pe piata contin intr-adevar ingrediente care intaresc unghiile, insa acestea devin mult mai putin flexibile si predispuse la rupere deoarece zilnic sunt solicitate in activitati casnice si profesionale. Cea mai buna metoda prin care unghiile isi pot mentine duritatea este sa te asiguri ca sunt bine hidratate, mai ales dupa ce au intrat in contact cu anumite substante (detergenti, substante chimice sau acetona). Cat despre gelatina, aceasta nu are niciun efect asupra cresterii sau intaririi unghiilor.


Unghiile false sunt bune. Fals!

Daca unghile tale sunt fragile si se rup sau se exfoliaza repede, apelezi imediat la unghiile false. Nerecomandat, spun specialistii, deoarece persoanele care au deja unghii cu probleme le pot inrautati starea daca apeleaza la unghii false. Acestea mentin umezeala si reprezinta un loc ideal in care bacteriile se pot inmulti. Mai mult, substanta folosita pentru lipirea lor poate avea reactii alergice in cazul unor persoane. Ideal ar fi sa rezolvati problemele unghiilor, inainte sa aplicati unghii false. Ba mai mult, nu oricine poate face o treaba buna, in sensul ca exista si manichiuriste care mai mult isi bat joc de unghiile noastre, si aici nu vreau sa jignesc pe absolut nimeni !

Daca porti unghii false nu trebuie sa te mai atingi de nimic. Fals !

Ne referim la unghiile false aplicate de catre profesionisti in saloanele de specialitate, si nu la cele surogat pe care le gasim insirate pe tarabele din piata. Unghiile false sunt mult mai rezistente decât unghia naturala, iar indeletnicirile casnice nu vor fi afectate.


Lacul de unghii colorat, degradeaza unghiile. Adevarat !

Daca aveti o preferinta pentru culorile aprinse si le folositi si la unghii, este bine de stiut ca in timp, unghiile capata o nuanta galbuie si devin mult mai casante. Recomandarea mea ar fi ca inainte de a aplica un strat de oja colorata pe unghie, sa aplicati un lac transparent care are rol atat in intarire cat si in protectie.

Taierea cuticulelor este recomandata pentru sanatatea unghiei. Fals !

Indepartarea cuticulelor poate duce la aparitia infectiilor din cauza faptului ca, astfel, radacina unghiei este expusa la bacterii. Medicii dermatologi avertizeaza ca taierea cuticulelor poate duce la aparitia diferitelor boli ale unghiilor, precum paronichia sau panaritiul, infectii acute cauzate de patrunderea sub derma a unui germen, de obicei stafilococic, printr-o leziune a pielii.
In schimb cuticulele pot fi indepartate si impinse usor in spate, folosind un betisor din lemn de portocal.


Acetona este recomandata pentru sanatatea unghiei. Fals !

Toti dermatologii sustin ca acetona pune in pericol sanatatea unghiei. Actiunea acesteia asupra cuticulelor este de deshidratare foarte rapida, iar la nivelul unghiei, solutia patrunde in interior si cauzeaza crapaturi si exfoliere. Cel mai bine este sa folositi dizolvant pentru unghii, si obligatoriu dupa, o crema hidratanta care previne aparitia iritatiilor.

Pentru o manichiura cat mai sanatoasa, ar fi bine sa stiti sfaturile de mai sus...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada